Persbericht - Mechelen - Vijf arrestaties in drugsonderzoek

PZ MeWi heeft gisteren in de Draaibankstraat en op de Leuvensesteenweg in Mechelen huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een drugs onderzoek. Vijf verdachten werden gearresteerd, waarvan er vier vandaag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen.

Het onderzoek ging van start met meldingen van overlast in de Aambeeldstraat. De politie startte een onderzoek en hield toezicht in de buurt. Zondag trok een jongeman dan de aandacht van het Overlastteam van PZ MeWi. Hij werd op de Leuvensesteenweg onderschept en hij verklaarde dat hij in een pand in de buurt drugs had gekocht.

Op basis van alle verzamelde info werd er in overleg met het parket Antwerpen beslist om huiszoekingen uit te voeren in drie panden in de Draaibankstraat en één op de Leuvensesteenweg. Bij deze huiszoekingen werden 5 mannen opgepakt en een 74 paxons cocaïne aangetroffen. Alle betrokkenen zijn reeds gekend voor eerder gepleegde feiten en werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter. Een van de mannen mocht kort na de arrestatie reeds beschikken. De vier anderen worden maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor feiten van handel in verdovende middelen in vereniging.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen