Persbericht - Meerhout - vier verdachten home invasion verwezen naar correctionele rechtbank

De raadkamer in Turnhout heeft vandaag vier verdachten van een home invasion in Meerhout naar de correctionele rechtbank verwezen.

Op 9 maart 2021 werd op klaarlichte dag een home invasion gepleegd in een woning aan de Molsebaan in Meerhout. Het 49-jarige slachtoffer werd in zijn woning door twee verdachten overvallen, bedreigd met een wapen en vastgebonden. De daders gingen ervandoor met een geldsom en probeerde in te breken in het aanpalende huis. Omdat ze betrapt werden door de bewoners, sloegen ze op de vlucht.

Uit verder onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie van Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter kwam de betrokkenheid van twee mannen van 27 en 37 jaar, beide afkomstig uit Deurne, naar boven. Het parket van Antwerpen heeft na afloop van het onderzoek de verwijzing van vier verdachten gevraagd. De feiten worden gekwalificeerd als diefstal met geweld, inbraak en vereniging van misdadigers.

Vandaag verschenen de vier mannen voor de raadkamer in Turnhout. Deze besliste de verdachten te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Twee van hen blijven aangehouden.