Persbericht - Merksem - Dertiger overleden tijdens huiszoeking

Persbericht 28/9/2022

Bij een versterkte huiszoeking in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek (zie persbericht van het federaal parket) werd een 36-jarige man dodelijk geraakt door een politiekogel.

 

De huiszoeking in het onderzoek werd uitgevoerd door de speciale eenheden van de federale politie. Bij het binnenvallen van de woning aan de Molenlei in Merksem ontstond een schietpartij, waarbij de bewoner geraakt werd. De hulpdiensten werden meteen ter plaatse geroepen, maar de dertiger is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Slachtofferbejegenaars hebben zich ontfermd over de familieleden van het slachtoffer. Via hen laat de familie van het slachtoffer weten dat ze niet met de media willen communiceren. Ook voor de leden van de speciale eenheden is er bijstand voorzien.

Het parket Antwerpen heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag. Het onderzoek ter plaatse werd uitgevoerd door het labo, de wetsdokter en de wapendeskundige. De onderzoeksrechter heeft samen met het parket, comité P en de lokale recherche van PZ Antwerpen een afstapping georganiseerd.

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt volop.

 

Persbericht FedParket 28/9/2022

 

In het kader van een dossier van het federaal parket, dewelke zich situeert binnen de voorbereidingen van een terroristische aanslag en inbreuken op de wapenwetgeving zijn vanmorgen in de regio Antwerpen een tiental huiszoekingen verricht. De zaak situeert zich vermoedelijk in het extreem rechts milieu en wordt behandeld door een onderzoeksrechter in Antwerpen.

De huiszoekingen vonden plaats in de gemeenten Merksem, Zandvliet, Antwerpen, Deurne, Berchem, Kasterlee en Gent.

Bij deze huiszoekingen is een groot aantal wapens in beslag genomen. Deze zullen de komende dagen verder worden onderzocht en geïnventariseerd. Sommige van de aanwezige wapens werden legaal geregistreerd.

Tijdens één van deze interventies vond een vuurgevecht plaats tussen de politie en één van de aanwezigen in een gebouw. Deze persoon is overleden. Als gevolg hiervan, werd vanmorgen door het Antwerpse parket een tweede dossier geopend omtrent het schietincident. Voor meer informatie over het schietincident verwijzen wij u door naar de persdienst van het parket van Antwerpen.