Persbericht - Merksplas - Man opgepakt na moord, poging tot moord en wederrechtelijke vrijheidsberoving

Een 44-jarige man uit Merksplas wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor moord op een 19-jarige man, poging tot moord en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

 

De man was vanmorgen vroeg het huis van zijn ex-vriendin van 43 aan de Rodenbachstraat in Merksplas binnengedrongen. Op dat moment was zijn ex thuis met haar nieuwe vriend (50) en haar twee kinderen van 19 en 22. De veertiger viel de bewoners aan. Daarbij werd de 19-jarige zoon des huizes dodelijk geraakt. Hij overleed ter plaatse. De dochter kon schuilen bij de buren. De nieuwe vriend kon uiteindelijk ook vluchten, nadat hij rond 5.45 uur een noodoproep naar de hulpdiensten had gedaan. De hulpdiensten brachten de twee slachtoffers naar het ziekenhuis. Vooral de toestand van de 22-jarige dochter is op dit moment nog zeer ernstig.

 

De 44-jarige indringer nam zijn ex-vriendin meegenomen naar de zolderverdieping.

 

De politie schakelde de hulp in van de speciale eenheden van de federale politie (DSU). Via een bemiddelaar konden onderhandelingen gestart worden. Uiteindelijk kwam de man om 11.40 uur naar buiten met zijn ex-vriendin en konden de speciale eenheden de man overmeesteren. Hij werd gearresteerd. De ex-vriendin raakte lichtgewond.

 

Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor moord, poging tot moord en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Samen met de wetsdokter en het labo is de onderzoeksrechter met het parket ter plaatse geweest. Het labo voert een uitgebreid sporenonderzoek uit.

 

De verdachte zal morgennamiddag voorgeleid worden.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen