Persbericht - Mol - Dertiger aangehouden voor poging tot doodslag

Een 33-jarige man is zaterdag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een steekpartij in Mol-Achterbos. De lokale politie Balen-Dessel-Mol kon een 38-jarige Mollenaar arresteren. Hij is gisteren aangehouden door de onderzoeksrechter wegens poging tot doodslag.

Afgelopen zaterdagavond brachten twee dertigers uit Limburg een bezoek aan een kennis in Mol-Achterbos naar aanleiding van een onderlinge verkoop van een tablet. De verkoop leidde tot een felle discussie over de verkoopsprijs en ontaardde in een steekpartij. De potentiële verkoper, een 38-jarige Mollenaar, gebruikte een steekwapen om het slachtoffer te raken in de borst. Een 33-jarige man uit Borgloon raakte daarbij zwaargewond. De 2 Limburgers konden de woning van de verdachte nog verlaten en de hulpdiensten verwittigen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar blijkt niet meer in levensgevaar te zijn.

De verdachte werd ter plaatse aangehouden en is geen onbekende voor het gerecht. Hij werd maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die heeft beslist om de man aan te houden. Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen