Persbericht - Mol - Drie inbrekers gevat

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De politiezone Balen-Dessel-Mol kon vorige zondag drie verdachten oppakken voor een inbraak aan bedrijvensite Verlipack in Mol. De twee mannen zijn door de onderzoeksrechter in Turnhout aangehouden onder elektronisch toezicht, een vrouw is vrijgelaten onder voorwaarden.

Alerte omstaanders maakten zondagochtend melding van een verdachte situatie aan één van de bedrijven langs de Emiel Becquartlaan in Mol. Een interventieploeg van PZ Balen-Dessel-Mol kwam kort na de melding ter plaatse. Daarop vluchtten de inbrekers weg met een auto. Bij de inbraak werden heel wat vernielingen aangericht in de showroom en in het magazijn van het bedrijf. Er werd bijvoorbeeld een vorkheftruck uit het magazijn gebruikt en werd een brandblusser leeggespoten. De dieven hadden het gemunt op diverse spullen. Het gaat onder andere om computerschermen, laptops, schilderijen, jassen, wandklok, bestek,….

De auto met aan het stuur een 38-jarige vrouw werd onderschept in Mol-Gompel. Het verdere onderzoek leidde naar een 28-jarige man en een 33-jarige man uit Mol. Ze zouden de inbraak gepleegd hebben, de vrouw zou bij het vervoer van de buit geholpen hebben. De twee mannen werden in de loop van zondag gearresteerd na de melding van een alerte buschauffeur.

De drie verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De vrouw werd vrijgelaten onder voorwaarden, de mannen werden aangehouden onder de modaliteiten van elektronisch toezicht. Ze verschijnen morgen voor de raadkamer in Turnhout.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten