Persbericht - Mol - Onderzoek naar schietincident

Het parket Antwerpen (afdeling Turnhout) is een onderzoek gestart naar aanleiding van een schietincident maandagavond in Mol.

PZ Balen-Dessel-Mol ontving maandagavond verschillende oproepen van getuigen die omstreeks 21.15 uur schoten hadden gehoord in de Postelarenweg in Mol. Toen de eerste patrouilles ter plaatse waren, stond er nog een 10-tal personen op straat. Ze hadden knuppels op zak.

De aanleiding zou een relatiebreuk zijn tussen een man en een vrouw met roots in het voormalige Joegoslavië. De man zou met familieleden verhaal komen halen zijn bij zijn schoonfamilie in Mol. Daarbij zou dan geschoten zijn met een alarmpistool naar de woning, maar bij de vaststellingen door de politie werden ook hulzen gevonden. Bij een huiszoeking waarbij een explosievenhond werd ingezet, werd een wapen gevonden. Niemand is bij het incident gewond geraakt.

De politie heeft 8 mensen van hun vrijheid beroofd: het gaat om vier mannen en vier vrouwen van 17, 19, 22, 24, 25, 27, 46 en 50 uit Mol, Tessenderlo en Deurne uit één van de twee families.

Tijdens de verhoren heeft de 50-jarige man bekend dat hij met een wapen geschoten heeft. Hij zal worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter wegens poging doodslag en verboden wapendracht.

Over de precieze omstandigheden bestaan nog veel onduidelijkheden.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen