Persbericht - Mol - Trio aangehouden na home invasion

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft vandaag drie jonge mensen aangehouden voor een home invasion in Mol.

Het 31-jarige slachtoffer werd maandagavond in de hal van zijn appartement aan Ginderbroek in Mol benaderd door een vrouw van 18 en twee mannen van 19. Ze hadden een pizzadoos bij, waarin ze een vuurwapen verborgen hielden. In het appartement werd het slachtoffer met het wapen bedreigd en werd het slachtoffer ook geslagen. Onder dwang moest hij geld van zijn rekening overschrijven via een bankapp en moest hij de pincode van zijn bankkaart afgeven.

Met die kaart werd in de buurt nog geld afgehaald. De andere doorzochten het appartement en verzamelden onder meer een smartphone, een Playstation, samoeraizwaarden, sigaretten,….

Tot 23.30 uur werd het slachtoffer bedreigd en vastgehouden. Daarna vertrokken de twee mannen. Een 20-jarige man zou voor vervoer gezorgd hebben.

Door gericht onderzoek kwam PZ Balen-Dessel-Mol de verdachten op het spoor in Mol. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen zette het onderzoek verder. De vrouw werd in de loop van de nacht opgepakt en in de vroege ochtend van 19 januari konden de twee vermoedelijke uitvoerders gearresteerd worden. Vandaag kon de vierde verdachte tijdens een huiszoeking gevat worden.

Tijdens de verschillende zoekingen kon de buit teruggevonden worden.

De vier verdachten, afkomstig uit Olen en Geel, werden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Drie van hen zijn aangehouden, de vierde is vrij onder voorwaarden.

Het gerechtelijke onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt intensief verdergezet. Onder meer op de rol en aandeel van elke verdachte te verduidelijken.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen