Persbericht - Mol - Twee diefstallen opgehelderd

PZ Balen-Dessel-Mol heeft deze week twee diefstallen met geweld opgehelderd. Twee verdachten konden gearresteerd worden en werden aangehouden door de onderzoeksrechter.

Op maandagochtend 16 december kreeg de lokale politie Balen-Dessel-Mol een melding van een man die twee verdachten op heterdaad had betrapt op diefstal van koper en metaal in een hal langs de Keirlandse Zillen. Een interventieploeg kwam kort na de melding ter plaatse. Het slachtoffer, een 48 jarige man uit Kasterlee, werd tijdens de feiten bedreigd, maar raakte niet gewond. De goede  beschrijving van de verdachten door het slachtoffer en het onderzoek ter plaatse, leidde de politie-inspecteurs naar een 33-jarige man en een 38-jarige vrouw uit Mol. Kort na de feiten werden beide verdachten opgepakt. Ze zijn intussen voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Diezelfde dag kreeg de lokale politie rond de middag een oproep van een alerte wachter van een bedrijventerrein in Balen die tijdens zijn rondgang twee verdachte personen zag wegvluchten. Twee interventieploegen van de lokale politie Balen-Dessel-Mol en een ploeg van een naburige politiezone gingen ter plaatse. Er waren verschillende aanwijzingen dat er mazout gestolen werd op het bedrijventerrein. Aan de hand van camerabeelden van een naburig bedrijf, waarop het voertuig van de verdachten te zien was, konden de mogelijke verdachten opgespoord worden. Na een huiszoeking op het adres van de verdachten in Mol, werden vier mannen opgepakt. Uiteindelijk werden twee verdachten, een twintiger uit Mol en een veertiger uit Balen voorgeleid en aangehouden. Deze laatste werd aangehouden onder de modaliteiten van elektronisch toezicht.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen