Persbericht - Mol - Twee winkeldieven gearresteerd en aangehouden

Twee verdachten werden op 29 september op heterdaad betrapt op winkeldiefstal in een filiaal van Dreamland in Mol. Beide verdachten werden gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De verdachten werden aangehouden onder elektronisch toezicht.

Afgelopen dinsdagnamiddag kreeg de lokale politie Balen-Dessel-Mol een oproep vanuit het filiaal van Dreamland langs de Molderdijk in Mol. Een 21-jarige vrouw werd door een winkeldetective op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De dievegge wilde verschillende multimediatoestellen met een winkelwaarde van meer dan 500 euro buit maken in een ‘geprepareerde’ handtas. Wanneer ze door het winkelpersoneel werd tegengehouden gedroeg de vrouw zich weerspannig.  De vrouwelijke verdachte werd door haar partner, een 29-jarige man, opgewacht in een voertuig op de parking. Deze werd door het interventieteam van de lokale politie onderschept. Bij de controle van het voertuig werden nog eens verschillende gestolen goederen aangetroffen, hoofdzakelijk spelconsoles.

De verdachten, een Pools koppel uit Maaseik, waren al bekend bij het gerecht voor verschillende diefstallen. Het onderzoek naar deze feiten wordt nog verdergezet. Ze werden voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen