Persbericht - Mol - Wilde achtervolging

Een 60-jarige man uit Balen werd in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een wilde achtervolging van Mol tot Balen. De onderzoeksrechter heeft de man vrijgelaten onder voorwaarden.

Rond 2 uur merkte een patrouille van de lokale politie Balen-Dessel-Mol een voertuig op aan het hoofdcommissariaat in Mol dat gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Wanneer de achtervolging werd ingezet met zwaailichten en sirene, reageerde de verdachte meteen met verder roekeloos rijgedrag. Op het traject Charles Coolspad, Rozenberg, Gompelbaan, Gompel Hoeve, Vlierstraat, Onze Lieve Vrouwstraat, Pastoor Vaesstraat, Wezel, Sint-Jozefslaan, Lariëndijkweg, Albertlaan, Ringlaan, Gerheide, 17de Eskadron Vliegwezellaan en Nieuwendijk pleegde de verdachte verschillende ernstige verkeersinbreuken. Tijdens de rit reed hij meerdere malen opzettelijk in op het achtervolgende politievoertuig. Intussen werd er bijstand ingeroepen van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Deze merkte het voertuig op aan het kruispunt van de Steegstraat met de Markt in Balen en slaagde er in de weerspannige bestuurder in de boeien te slagen. De achtervolging duurde een 20-tal minuten. Daarbij werden hoge snelheden gehaald en werden andere weggebruikers door de verdachte in gevaar gebracht. Wonderwel raakte er niemand gewond.

De verdachte R.W., een 60-jarige man uit Balen, is geen onbekende voor de politiediensten. Ook de voorbije weken kwam hij verschillende keren in contact met de politie, onder andere voor bedreigingen ten aanzien van politiediensten, stalking met nodeloze oproepen en schade aan eigendommen van politie.

Het parket liet de man voorleiden. De onderzoeksrechter besliste om de zestiger vrij te laten onder voorwaarden.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen