Persbericht - Mortsel - Gerechtelijk onderzoek naar whaling: 5 arrestaties

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De lokale recherche van PZ Minos heeft vorige week met bijstand van PZ Antwerpen zes simultane huiszoekingen uitgevoerd in een gerechtelijk onderzoek naar whaling. Twee verdachten verschenen vandaag voor de raadkamer en blijven verder aangehouden.

 

Bij whaling of Whatsappfraude worden slachtoffers gecontacteerd en overtuigd over betalingen uit te voeren. In de meeste gevallen doet de oplichter zich voor als de zoon of dochter van het slachtoffer die een nieuw telefoonnummer gebuikt en probeert hij het slachtoffer te overhalen om dringend geld te storten.

In dit onderzoek werden 36 dossiers samengevoegd met slachtoffers uit de provincie Antwerpen, maar ook daarbuiten. Het totale nadeel komt uit op 124.970 euro.

Het onderzoek van de recherche van PZ Minos kon verschillende leden van de vereniging in beeld brengen. De onderzoeksrechter gaf de opdracht tot zes huiszoekingen in Antwerpen, Hoboken en Merksem. Vijf mannen van 19 en 20 worden daarbij gearresteerd. Bij de actie op 10 juni werd samengewerkt met PZ Antwerpen en in totaal werkten 43 politiemensen samen.

 

De onderzoeksrechter besliste na voorleiding om een man van 19 en een man 20 aan te houden. De andere werden vrijgelaten onder voorwaarden. Vandaag heeft de raadkamer de aanhouding van één verdachte bevestigd, de andere verdachte komt vrij onder voorwaarden.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten