Persbericht - Nazareth/Brussel - twee verdachten van reeks ladingdiefstallen langs E-wegen opgepakt

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Op donderdag 17 juni 2021 zijn in het Brusselse twee mannen opgepakt die verdacht worden van een reeks ladingdiefstallen langs de autosnelwegen. De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen nam een wagen en vermoedelijke buit in beslag.

Op 25 maart 2021 wou de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen overgaan tot de controle van twee verdachte personen op de snelwegparking te Nazareth in de richting van Rijsel. De twee mannen namen echter te voet de vlucht en konden niet meer aangetroffen worden. Bij nazicht op de parking stelde men vast dat er in het dekzeil van een trailer een snede gemaakt werd, wat doet vermoeden dat er een poging tot ladingdiefstal geweest is.

Het parket van Oost-Vlaanderen gaf de opdracht aan de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen om dit feit verder te onderzoeken, te meer omdat er al eerder gelijkaardige diefstallen vastgesteld waren.

Door intensief onderzoek kon de FGP Oost--Vlaanderen enkele verdachten in beeld brengen, waarop het parket besliste om de onderzoeksrechter te Gent te vorderen.

Op woensdag 16 juni heeft de FGP Oost-Vlaanderen, met ondersteuning van de Speciale Eenheden van de Federale Politie, twee huiszoekingen uitgevoerd en twee verdachten kunnen oppakken. Het betreft een 43-jarige man uit Schaarbeek en een 27-jarige man zonder vaste verblijfplaats, beiden met Albanese nationaliteit.

Eén wagen werd in beslag genomen. Daarnaast werden ook goederen in beslag genomen die mogelijk afkomstig zijn uit de diefstallen, waaronder cosmetica en wasproducten.

De verdachten werden op donderdag 17 juni 2021 voor de onderzoeksrechter te Gent geleid, die besliste om hen allebei onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

De verdachten waren mogelijks betrokken bij een 15-tal feiten van ladingdiefstal uit vrachtwagens, voornamelijk op snelwegparkings. De buit bij deze feiten betrof onder andere cosmetica, kookplaten, weegschalen, smartwatches, koffiezetapparaten, …

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen

 

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten