Persbericht - Ninove - Incidenten stadspark

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Bij het begin van de zomer vonden in het stadspark van Ninove een reeks criminele feiten plaats, gaande van afpersingen, diefstallen met geweld, bedreigingen en opzettelijke slagen en verwondingen. Na analyse van de stadscamera’s en het voeren van een uitgebreid onderzoek door de speurders van de PZ Ninove kwam aan het licht dat de feiten gepleegd werden door verschillende jongeren, zowel minderjarigen als meerderjarigen.

Er bleek een link te zijn met de stadsbende ‘Squad94’. De bende maakte slachtoffers zaken afhandig terwijl ze hen slagen toedienden. De slachtoffers waren zowel minder- als meerderjarigen.

Doorgedreven onderzoek en een strikte opvolging van het jeugdparket van Dendermonde en Halle-Vilvoorde resulteerde tot op heden in de arrestatie van zeven minderjarigen, waarvan er door de respectievelijke jeugdparketten vier en twee voor de jeugdrechter werden gebracht. Twee minderjarige hoofdverdachten werden na hun voorleiding initieel in een gesloten jeugdinstelling geplaatst, de andere verdachten kregen een aantal voorwaarden opgelegd waaronder een plaatsverbod voor het park van Ninove. De verdachten die geen inwoners van de stad Ninove zijn, kregen een verbod om het grondgebied van Ninove te betreden.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten