Persbericht - Noorderwijk - Arrestatie in moordonderzoek juf Mieke

Er is een ontwikkeling in het onderzoek naar de moord op juf Mieke. Een 37-jarige man uit Berchem werd zondagnamiddag gearresteerd en heeft gisterenavond een gedetailleerde verklaring afgelegd.

Op dinsdag 10 november 2020 werd de 59-jarige Maria ‘Mieke’ Verlinden dood aangetroffen door haar man in hun woning in de Fabiolastraat in Noorderwijk. De dader had buitensporig zwaar geweld gebruikt. Er werd niets gestolen: een portefeuille met geld lag onaangeroerd op de eetkamertafel.

In het gerechtelijk onderzoek dat in nauw samenwerkingsverband tussen de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen en de lokale recherche van PZ Neteland gevoerd werd, werd niets aan het toeval overgelaten.

Zo werd op vraag van de onderzoeksrechter een uitvoerig DNA-onderzoek opgestart door het forensisch DNA-labo van het UZA en het NICC. In dat kader heeft de 37-jarige verdachte uit Berchem onlangs een uitnodiging van de speurders gekregen voor een verhoor en de afname van een DNA-staal. De man is een oud-leerling van juf Mieke. Nog voor het DNA-staal werd afgenomen, heeft de man bij de speurders een uitvoerige verklaring afgelegd over zijn betrokkenheid bij de feiten. De dertiger was niet gekend bij politie en gerecht.

Vandaag worden nog extra onderzoeksdaden uitgevoerd, onder meer de analyse van het DNA-staal. De onderzoeksrechter zal de man morgen verhoren tijdens de voorleiding.  

De familie van juf Mieke vraagt nadrukkelijk aan de media om hen in alle rust deze ontwikkeling te laten verwerken. De opheldering betekent voor de familie een enorme geruststelling.