Persbericht - Olen - Roemenen in cel voor inbraken in elektrozaken

De onderzoeksrechter in Turnhout voert een gerechtelijk onderzoek naar drie inbraken in elektrozaken in Olen, Boortmeerbeek en Sint-Martens-Latem. Vijf Roemenen zijn momenteel aangehouden.

 

In de nacht van 23 juli 2018 werd er net voor 2 uur ingebroken in een vestiging van Switch in Olen. Er werden een tiental iPads en een tiental laptops gestolen. Een getuige had in de nacht verdachte handelingen gezien in de buurt en hij had ook een man in een auto met Roemeense nummerplaten zien stappen.

Enkele dagen later, op 27 juli, breken onbekenden in bij een filiaal van Krëfel in Boortmeerbeek. Bij die feiten werden ook laptops gestolen, maar werd ook dezelfde wagen met Roemeense nummerplaten gespot.

Die auto werd op 5 augustus rond 1.45 uur klemgereden na een ramkraak op een Switch aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem. De vijf inzittenden konden op dat moment wegvluchten, maar in de auto werd verschillende laptops die bij Switch waren gestolen, teruggevonden.

Het verdere onderzoek heeft de verdachten in beeld gebracht. De raadkamer in Turnhout heeft vandaag de aanhouding verlengd van drie Roemenen van 22, 29 en 36. De 22-jarige Roemeen verscheen vandaag voor de eerste keer voor de raadkamer. In dit onderzoek zijn nog twee Roemenen van 27 en 48 aangehouden. De feiten zijn gekwalificeerd als zware diefstal en vereniging van misdadigers.

Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter gaat verder.

 

Contact: communicatiecel parket Antwerpen