Persbericht - Oost-Vlaanderen - Huiszoekingen bij motorbende

Gisterenochtend werden in Oost-Vlaanderen 5 huiszoekingen uitgevoerd bij de motorbende Blue Angels. Aanleiding hiertoe is een raid op een tuinfeest midden augustus.

Op 16 augustus  pleegden leden van de motorbende Blue Angels een raid op een tuinfeest dat doorging in een privé-woning te Lede. Hierbij vielen meerdere gewonden en werd ook één Blue Angel ter plaatse overmeesterd.

Het parket Oost-Vlaanderen vorderde de onderzoeksrechter in Dendermonde en de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen werd gelast met het onderzoek.

Gisterenochtend zijn er 5 huiszoekingen uitgevoerd in de clublokalen en woningen van Blue Angels.

Zowel in het clublokaal te Erpe-Mere als in Geraardsbergen werd een huiszoeking uitgevoerd, alsook in drie woningen te Lede, Brakel en Geraardsbergen. Bij deze actie werden 2 verdachten verhoord. Een aantal verboden wapens werden in beslag genomen (waaronder een vuurwapen en stroomstootwapens).

Eén van de verdachten mocht na verhoor vertrekken, de tweede werd deze namiddag voorgeleid en onder voorwaarden vrijgelaten.

Bij deze actie kreeg de FGP Oost-Vlaanderen steun van de Speciale eenheden van de Federale Politie (DSU), het Interventiekorps Oost-Vlaanderen, DAS, en de lokale politie Erpe-Mere/Lede en Geraardsbergen/Lierde.

De motorbende liep al in de kijker omdat ze op 13 juni het clublokaal van een nieuwe motorclub te Haaltert vernield hadden.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen