Persbericht - Oudenaarde - Themazittingen drugs en wapens

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Er worden door het parket Oost-Vlaanderen regelmatig themazittingen georganiseerd. In de maand maart zullen in de correctionele rechtbank Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde, zowel een themazitting drugs als een themazitting wapens plaatsvinden.

Op 18 maart 2021 vindt een themazitting wapens plaats. Sinds maart 2011 voert het parket Oost-Vlaanderen een nultolerantiebeleid voor het bezitten of dragen van verboden wapens, of van wapens zonder vergunning. Er wordt namelijk vastgesteld dat nog steeds (te) veel mensen rondlopen met verboden wapens, waarbij het gevaar bestaat dat bij conflicten te snel naar die wapens gegrepen wordt, met soms bijzonder ernstige gevolgen. 15 personen werden gedagvaard om zich op deze zitting te verantwoorden voor allerhande inbreuken op de wapenwet.

Op 22 maart 2021 wordt een themazitting drugs georganiseerd. 20 personen werden gedagvaard wegens het dealen en/of bezit van diverse soorten drugs, gaande van heroïne, cocaïne, speed, mephedrone en cannabis.  Het parket wil hiermee benadrukken dat verkoop en gebruik van drugs niet toegelaten is en het gebruik ervan tevens niet zonder gevaar is. Drugs is niet alleen bijzonder verslavend maar veroorzaakt, zelfs bij beperkt gebruik, al op korte termijn heel wat schade aan de gezondheid, gaande van hartklachten en hoge bloeddruk tot hersenschade, depressie of mogelijks zelfs het overlijden van de gebruiker.

De twee themazittingen gaan door in de correctionele zittingszaal van het gerechtsgebouw in Oudenaarde en starten om 9 uur.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen 

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten