Persbericht – Peterboswijk in Anderlecht - Netwerken voor de verkoop van verdovende

Om de leefomgeving te verbeteren in de Peterboswijk in Anderlecht werden er verschillende operaties uitgevoerd met het doel om de criminaliteit in te dijken. Sinds het begin van het jaar werden er verschillende huiszoekingen uitgevoerd om netwerken voor de verkoop van verdovende middelen te ontmantelen.

Op 10 januari 2019 werden 5 verdachten aangehouden en werd een werkplaats ontdekt die gebruikt werd voor het inpakken van verdovende middelen. Meer dan € 75.000  contant geld en verdovende middelen werden in beslag genomen.

Op 16 januari 2019 werden 5 nieuwe verdachten aangehouden. Dit heeft geleid tot de vondst van meer dan € 30.000  contant geld, grote hoeveelheden cocaïne en marihuana en een vuurwapen.

Tot slot werd op 24 januari 2019 een nieuwe operatie uitgevoerd. Er werden hierbij twee verdachten aangehouden.

In totaal werden dankzij de efficiënte en constructieve samenwerking van verschillende politiediensten van de zone Zuid, in het bijzonder de dienst Verdovende Middelen, twee personen onder aanhoudingsbevel geplaatst en drie anderen werden vrijgelaten onder voorwaarden. Er werd ook meer dan € 100.000, 600 gram cocaïne, twee kilo cannabis en materiaal ter bereiding van verdovende middelen in beslag genomen. Er zijn enkele foto’s bijgevoegd van de inbeslagnames.

In deze context van rivaliteit tussen drugsdealers hebben enkele individuen op 28 december 2018 een strafexpeditie geleid in de wijk. Een persoon is het slachtoffer geworden van verschillende messteken en verkeert nog steeds in levensgevaar. Op 8 januari 2019 werden vier verdachten aangehouden, waaronder twee minderjarigen. De twee meerderjarigen werden in verdenking gesteld van poging tot moord en onder aanhoudingsbevel geplaatst.

 

 

 

Gilles DEJEMEPPE

 Woordvoerder