Persbericht - Putte - Zes aanhoudingen in onderzoek naar gijzeling

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In een gerechtelijk onderzoek naar een gijzeling in het drugsmilieu werden vorige maand zes personen aangehouden door de onderzoeksrechter in Mechelen.

 

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen startte in oktober een onderzoek na de gijzeling van een 29-jarige man. Hij werd aan een wei aan de Liersebaan in Putte door drie mannen aangevallen, geboeid en in de koffer van zijn eigen auto geduwd. Het slachtoffer werd enkele uren tegen zijn wil vastgehouden, maar kon uiteindelijk ontsnappen.

 

In het onderzoek naar de gijzeling konden de speurders van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen al snel de link leggen naar de vondst van een partij cocaïne die op 20 augustus door PZ Bodukap werd aangetroffen  aan een kippenhok op een wei aan de Liersebaan in Putte. In een winkelzak vond de politie toen 20 blokken cocaïne . De buurt werd verder uitgekamd en de politie vond in verschillende dozen nog tientallen pakken.

 

De onderzoeksrechter gaf op 14 en 16 februari 2023 de opdracht tot 9 huiszoekingen in Boom, Herent, Lier, Lommel, Mechelen en Nijlen. Na de verhoren en de voorleidingen heeft de onderzoeksrechter 6 mannen tussen 19 en 56 jaar onder aanhoudingsmandaat geplaatst.  De raadkamer in Mechelen heeft de aanhoudingen intussen ook bevestigd.

 

Het onderzoek door FGP Antwerpen en onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten