Persbericht - Puurs - Parket waarschuwt voor bepaalde fles rode wijn

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In het kader van een gerechtelijk onderzoek naar een verdacht overlijden wil het parket Antwerpen waarschuwen voor een bepaalde fles rode wijn.

Een 41-jarige vrouw uit Puurs is op 17 december vorig jaar overleden in het ziekenhuis van Sint-Niklaas, nadat ze vijf dagen eerder met spoed was opgenomen . Uit het gerechtelijk onderzoek bleek dat het slachtoffer een dodelijke hoeveelheid MDMA en MDA in het bloed had. Het slachtoffer kon in het onderzoek niet gelinkt worden aan het gebruik van harddrugs.

Het slachtoffer had de dag van haar opname een glas rode wijn gedronken. Volgens een getuige die erbij was, had het slachtoffer na één slok de fles uitgegoten omdat de wijn slecht smaakte. Korte tijd later werd de vrouw onwel, verloor ze het bewustzijn, waarop de getuige de hulpdiensten verwittigde.

Op dit moment is de herkomst van fles onduidelijk. Het gaat om fles ‘RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016’ van het merk Black & Bianco. De foto’s vindt u in bijlage. De originele fles heeft een zwarte kurk met het logo van Black & Bianco. De aangetroffen fles had een andere kurk.  De onderzoekers gaan er vanuit dat de fles gemanipuleerd werd en dat drugs aan de wijn werd toegevoegd.

Het parket Antwerpen heeft op dit moment enkel weet van deze ene fles.

Wie een dergelijke fles in bezit heeft en waarvan de originele kurk en omhulsel gemanipuleerd zou zijn, wordt uitdrukkelijk gevraagd om die niet te openen en om de politie van PZ Klein-Brabant te verwittigen op het nummer 03/293 22 32.  Ook wie informatie heeft over de herkomst van deze fles, wordt gevraagd om de politie op hetzelfde nummer te contacteren.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten