Persbericht - Puurs-Sint-Amands - Parket vordert jeugd-en onderzoeksrechter na incident in Puurs

Het parket Antwerpen zal de jeugdrechter en de onderzoeksrechter vorderen voor respectievelijk vier minderjarigen en een 18-jarige die betrokken zijn bij het ernstige geweldsincident met een jongen van 15 aan de bibliotheek van Puurs.

 

Het parket is op de hoogte gebracht van de feiten die zich zondagnamiddag in Puurs hebben afgespeeld na de aangifte van het slachtoffer maandagavond en er is meteen een onderzoek geopend. De beelden die nu circuleren op sociale media en in de media, maken deel uit van het geheel van feiten dat onderzocht wordt. Die lijken het gevolg te zijn van een voorgeschiedenis en een context die ook verder onderzocht zal worden. Wat op de beelden te zien is, is zinloos geweld dat absoluut niet te tolereren valt en dat uiteraard elke burger in onze samenleving beroert.

Vijf mogelijke betrokkenen die nu van hun vrijheid zijn beroofd, hebben zichzelf in loop van vandaag aangeboden bij de politiediensten. PZ Klein-Brabant heeft van het parket de opdracht gekregen om hen uitgebreid te verhoren.

Na die ondervragingen heeft het Openbaar Ministerie beslist om de minderjarigen (een 14-jarige en drie 16-jarigen met Belgische en Nederlandse nationaliteit) voor te leiden voor de jeugdrechter. Aan de onderzoeksrechter zal de aanhouding van een 18-jarige Belg uit Puurs-Sint-Amands worden gevraagd. Dat zal in de loop van woensdag gebeuren.

Het gerechtelijk onderzoek zal de precieze omstandigheden verder aan het licht brengen.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen