Persbericht - Puurs-Sint-Amands - Politie getuige van drugsdeal

Een patrouilleploeg van PZ Klein-Brabant zat vorige donderdag op de eerste rij bij een drugsdeal op de carpoolparking in Puurs-Sint-Amands. Drie twintigers werden gearresteerd.

Op 6 maart 2020, net voor 20 uur, was de patrouilleploeg in het kader van een politieactie aanwezig op de carpoolparking aan de Rijksweg N16 en de Dendermondsesteenweg N17 in Puurs-Sint-Amands. Ze waren getuige van een drugsdeal tussen de inzittenden van twee wagens.

Op het moment dat de politie de inzittenden wilde controleren, koos een voertuig met Nederlandse nummerplaat de vlucht. Dat resulteerde in een achtervolging. Op het einde van Rijweg was er geen uitweg meer. Een inzittende probeerde nog te voet te vluchten, maar de politie kon hem en andere inzittende arresteren. Het gaat om twee Nederlanders van 23 en 24. Ook de inzittende van de andere wagen, een Belg van 29 uit Merchtem, kon door andere patrouilleploegen gevat worden.

In de auto’s werd in totaal ongeveer 270 gram hasj en meer dan 5000 euro aangetroffen. Er volgde ook een huiszoeking bij de man in Merchtem. Dat leverde meer dan 156 gram marihuana en 191 gram hasj op, verschillende precisieweegschaaltjes en meer dan 22.000 euro. De twee voertuigen werden in beslag genomen.

Het trio werd aangehouden door de onderzoeksrechter en is vandaag voor de raadkamer in Mechelen verschenen. De Belg en de 24-jarige Nederlander zijn bevestigd. De derde werd vrijgelaten, maar het parket overweegt beroep.

Het onderzoek wordt verder gezet door de lokale recherche van PZ Klein-Brabant.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen