Persbericht - Ravels - Arrestaties in drugsonderzoek

De lokale recherche van PZ Kempen N-O heeft woensdag in het kader van een drugsdossier huiszoekingen uitgevoerd op drie plaatsen in Weelde (Ravels). Dat resulteerde in verschillende arrestaties.

 

Bij de huiszoeking in de Elzenstraat in Weelde werd een plantage van 266 planten aangetroffen. Het ging om jonge planten, waarbij vermoed wordt dat er nog geen eerdere oogsten zijn geweest. Op dat adres werden twee Nederlanders van 53 en 62 jaar gearresteerd. De 62-jarige is ambtshalve afgeschreven en stond geseind voor een gevangenisstraf van 40 maanden.

Op hetzelfde moment heeft PZ Kempen N-O ook huiszoekingen uitgevoerd in de Koning Albertstraat en de Weeldestraat. Hier werden nog eens drie mensen gearresteerd die mogelijk betrokken waren bij het opzetten of onderhouden van de plantage. Onder meer een 33-jarige Nederlander.

Woensdag werden de drie Nederlanders van 33, 53 en 62 voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. De 62-jarige werd aangehouden onder elektronisch toezicht. Een beslissing die de raadkamer vandaag heeft bevestigd. De twee andere kregen van de onderzoeksrechter strenge voorwaarden opgelegd.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen