Persbericht - Rijkevorsel - Verdachte carjacking gearresteerd

In het onderzoek naar de ongevallen met vluchtmisdrijf en een carjacking in Rijkevorsel heeft de lokale recherche van PZ Noorderkempen vandaag een 29-jarige verdachte uit Antwerpen gearresteerd.

De man veroorzaakte zaterdagavond op de korte tijd twee zware ongevallen in Rijkevorsel. Na het eerste ongeval waarbij hij een inhaalmanoeuvre uitvoerde, keerde hij even terug naar de plaats van het ongeval. De man reed daarna toch verder met gedoofde lichten. Aan een tankstation veroorzaakte hij een nieuw ongeval, waarbij een andere bestuurder zwaargewond geraakte en waarbij zijn voertuig zwaar beschadigd raakte.

Een vrouw en haar kind boden hulp aan, maar de man nam het stuur over en reed weg. Hij liet de vrouw en het kind verderop uitstappen en vervolgde zijn weg.

De lokale recherche van PZ Noorderkempen startte het onderzoek en dat leverde deze namiddag een doorbraak op. Via het achtergebleven voertuig werd de eigenaar gevonden die in het buitenland verblijft. Hij had zijn voertuig uitgeleend aan de 29-jarige man die in Antwerpen woont.

De man zal verhoord worden over de resem feiten.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen