Persbericht - Schoten - Twee aanhoudingen in onderzoek naar home invasion

 

In het onderzoek naar een gewelddadige home invasion in Schoten zijn een 37-jarige vrouw en een 20-jarige man aangehouden.

 

Op 8 november 2018 werd de (intussen) 73-jarige bewoner samen met zijn 37-jarige poetsvrouw in zijn villa in Schoten overvallen. De bewoner kreeg zeer zware slagen op het hoofd, de poetsvrouw werd gekneveld. Enige tijd nadat de daders gevlucht waren, kon de poetsvrouw hulp halen bij de buren. Het slachtoffer werd versuft aangetroffen en de hulpdiensten brachten hem met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis van Brasschaat. Intussen heeft de man het ziekenhuis verlaten.

Het parket Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter die het onderzoek dat de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen uitvoert, leidt.

Bij nazicht van het ANPR-netwerk kwamen twee verdachte wagens in beeld. Via telefonie- en zendmastonderzoek ontdekten de speurders dat de gebruikers van de wagens contacten zouden gehad met de poetsvrouw.

Op 3 april is de 37-jarige poetsvrouw door de onderzoeksrechter aangehouden. De raadkamer heeft de aanhouding op 8 april bevestigd, maar de verdediging is in beroep gegaan. De tweede verdachte werd op 8 april aangehouden. De behandeling van de raadkamer werd op 12 april uitgesteld naar 25 april.

De feiten zijn gekwalificeerd als diefstal met geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het gerechtelijk onderzoek naar het aandeel van elke verdachte gaat verder.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen