Persbericht – Sint-Agatha-Berchem - Diefstal met braak en bedreiging met zinnebeelden

Feiten : diefstal met braak en bedreiging met zinnebeelden

Datum en plaats : 29 januari 2019, 1082 Brussel

Verdachte : X

Slachtoffer : V.L.

 

Naar aanleiding van verschillende vragen van de media over de diefstal van dossiers in een advocatenkantoor, kan het parket volgende informatie bevestigen:

Op dinsdag 29 januari 2019 werd de lokale politie Brussel WEST ingelicht over een inbraak bij een advocatenkantoor op de Gentse steenweg in Sint-Agatha-Berchem.

Het slachtoffer is een advocaat die vastgesteld heeft dat zijn draagbare computer en 2 dossiers werden gestolen. Eén van de gestolen dossiers betreft de zaak “Nemmouche”. De advocaat treedt hierin op als vertegenwoordiger van een burgerlijke partij.

Hierbij komt nog dat het slachtoffer op zijn bureau een baseball bat en een namaak wapen, type kalachnikov, heeft aangetroffen.

Het parket van Brussel werd in kennis gesteld van de feiten en is meteen een onderzoek gestart naar feiten van diefstal met braak en bedreiging met zinnebeelden. De federale gerechtelijke politie werd aangesteld om de verschillende onderzoeksdaden uit te voeren zodat de dader of daders kunnen geïdentificeerd en gevat worden.

Er zal geen verdere informatie worden vrijgegeven om het onderzoek niet in het gedrang te brengen.

 

Ine Van Wymersch

Woordvoerder