Persbericht - Sint-Katelijne-Waver - Gerechtelijk onderzoek naar overlijden 15-jarige jongen

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar het overlijden van een 15-jarige jongen uit Keerbergen. Uit de eerste vaststellingen is zijn dood gelinkt aan een overdosis drugs.

De hulpdiensten werden op maandag 24 juni rond 18.30 uur naar het natuurgebied De Hondsbossen in Sint-Katelijne-Waver gestuurd. De 15-jarige jongen was er in het gezelschap van een zestal jongeren. Op een bepaald moment werd hij onwel en verloor hij het bewustzijn, waarschijnlijk door een overdosis amfetamines. Op dit moment zijn er ook aanwijzingen dat de hulpdiensten niet meteen werden verwittigd. Het slachtoffer werd in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis van Bonheiden. Later werd de tiener naar UZ Leuven gebracht. Daar is hij in de nacht van zondag 30 juni op maandag 1 juli overleden.

Het parket Antwerpen (afdelingen Mechelen) heeft meteen een onderzoeksrechter gevorderd wegens schuldig verzuim en door het overlijden ook voor handel en bezit van de verdovende middelen met de dood tot gevolg. In het kader van het onderzoek is een 16-jarige jongen uit Schriek opgepakt en door de jeugdrechter in Mechelen geplaatst in een gesloten instelling. Andere betrokkenen zullen nog verhoord worden.

Het gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt volop verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen