Persbericht - Sint Lambrechts woluwé - Opzettelijke slagen en verwondingen ten aanzien van agenten

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Feiten : opzettelijke slagen en verwondingen ten aanzien van agenten in het kader van de uitoefening van hun functie met arbeidsongeschiktheid, weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen.
Datum en plaats : in de nacht van 3 op 4 november 2018 te Sint Lambrechts Woluwé en te 1000 Brussel
Verdachte : F.M., man, geboren in 2000
Slachtoffer :

In de nacht van zaterdag op zondag werd de lokale politie van Montgomery opgeroepen voor een vechtpartij bij particulieren.

De politie berooft F.M. van zijn vrijheid.; F.M. is bij de jeugdrechtbank goed gekend voor het plegen van verschillende feiten. Hij is in september net 18 jaar geworden. Hij is weerspannig ten aanzien van de politiemensen en wordt uiteindelijk ter beschikking gesteld van het parket.

Wanneer hij zondagochtend wordt overgebracht naar het PORTALIS gebouw, toont hij zich opnieuw gewelddadig, in die mate zelfs dat hij het hand breekt van een politieman en er verscheidene anderen verwond.

Gelet op de ernst van de feiten, in het bijzonder het geweld tegen de politiemensen in het kader van de uitoefening van hun functie, vraagt de dienstdoende substituut een aanhoudingsmandaat bij de onderzoeksrechter.

Na betrokkene te hebben verhoord, stelt de onderzoeksrechter hem in verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen aan agenten en arbeidsongeschiktheid, weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen. Hij wordt onder aanhoudingsmandaat geplaatst en zal binnen de 5 dagen voor de raadkamer moeten verschijnen.

Ine Van Wymersch - woordvoerder

Parketten van de procureur des Konings Brussel
Persberichten

Ander Persberichten