Persbericht - Sint-Martens-Latem - cannabisplantage - 8 verdachten aangehouden

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen heeft, onder leiding van de onderzoeksrechter in Gent en ism het parket OVL, een bende opgepakt die een cannabisplantage opgezet had in Sint-Martens-Latem. Bij de actie werd een plantage van 500 planten aangetroffen en 8 bendeleden aangehouden.

Op maandag 18-03-2019 in de vroege ochtend zijn er door de speciale eenheden van de federale politie 8 verdachten opgepakt bij een transactie van drugs op de parking van de Carrefour in Sint-Denijs-Westrem.

Bij een navolgende huiszoeking in een woning te Sint-Martens-Latem werd nog een verdachte opgepakt en werd er een plantage aangetroffen van ongeveer 500 planten, goed voor ruim 11 kg zuiver geknipte cannabis. Deze werd aangetroffen in één van de wagens die op de parking van de Carrefour geïntercepteerd werden.

De organisatie die verantwoordelijk was voor het opzetten van de plantage, komt voornamelijk uit het Bulgaars milieu uit Bergen-op-Zoom in Nederland. Enkele Bulgaren waren woonachtig in de woning zelf.

De verdachten werden voor de onderzoeksrechter geleid waarna 8 bendeleden werden aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. De verdachte die in de woning werd aangetroffen werd na verhoor vrijgelaten.

De plantage werd ondertussen ontmanteld.

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

 

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten