Persbericht - Sint-Martens-Latem - drie inbrekers aangehouden

Op zondag 1 april 2018 omstreeks 17u30 merkte de interventieploeg van politie Schelde-Leie 3 verdachte mannen op in de Brandstraat in Sint-Martens-Latem. De agenten gingen over tot een controle van hun identiteitspapieren.

Op dat moment kwam er een melding binnen via de 101-centrale van een inbraak in de Hooglatemweg in Sint-Martens-Latem. De bewoner zou gehoord hebben dat zijn achterdeur geforceerd werd. Hij maakte lawaai en hoorde de indringers weglopen. Achteraf bleek dat er cash geld werd meegenomen.

De politie legde onmiddellijk de link met de verdachte personen en nam de mannen mee voor verhoor. Het voertuig van de verdachten, een wagen met Franse nummerplaat, werd in de buurt aangetroffen. De politie vond in de nabije omgeving ook inbrekersmateriaal terug.

De verdachten, 2 mannen van resp. 24 en 27 jaar met de Kroatische nationaliteit en een 19-jarige man met de Franse nationaliteit, werden gearresteerd.

Op maandag 2 april 2018 werden ze voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent die besliste om de 3 verdachten aan te houden.

Caroline Jonckers, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen