Persbericht - Sint-Niklaas (Belsele) - Geweld tegen politie

Zondagavond 8 maart 2020 werd de politie van Sint-Niklaas opgeroepen i.v.m. problemen in het centrum van Belsele. In de nasleep van Carnaval Belsele werd er gevochten en werden er vernielingen aangebracht. Bij de tussenkomst van de politie stelden twee personen, een 20-jarige man en een 21-jarige man, beiden uit Waasmunster, zich fysiek agressief op tegen de politie. Ze brachten de aanwezige politiemensen slagen en verwondingen toe. Daarnaast verzetten ze zich ook tegen hun arrestatie. Door deze fysieke agressie raakten drie politiemensen mensen gewond.

De twee agressors werden gearresteerd en op 10 maart 2020 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Ze werden beiden in verdenking gesteld van weerspannigheid en het toebrengen van slagen en verwondingen aan de politie.

De 21-jarige verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden en werd overgebracht naar de gevangenis. De andere verdachte werd in vrijheid gesteld onder strikte voorwaarden.

De lokale politie van Sint-Niklaas vraagt aan omstaanders die de gebeurtenissen hebben gefilmd om hun beelden aan hen over te maken.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen