Persbericht - Sint-Niklaas - fraude met handgel

Op maandag 30 maart 2020 heeft de lokale politie van Sint-Niklaas in een winkel in de Reynaert Galerij gelegen aan de Grote Markt in Sint-Niklaas een partij vervallen handgels in beslag genomen.

Volgens de eerste vaststellingen werden deze gels door de verdachten niet alleen te koop aangeboden in deze winkel maar tevens via Marketplace op facebook.

Naar schatting zouden er een 2000-tal flesjes verkocht zijn.

Uit onderzoek bleek dat de verdachten de vervaldatum hadden gemanipuleerd, in die zin dat ze het cijfer 12 hebben verwijderd uit ‘10/2012’ om op die manier potentiële kopers verkeerdelijk te doen geloven dat de handgels nog werkzaam waren. Tevens brachten zij zelf stickers aan op de flesjes.

Na analyse van een aantal stalen door een gespecialiseerd labo is gebleken dat het nog aanwezige ethanolgehalte niet hoog genoeg was om een afdoende bescherming te bieden.

Aangezien op heden nog niet kan worden bepaald wie de kopers zijn van deze flesjes, worden via deze weg de kopers verwittigd om deze handgels niet (langer) te gebruiken gezien ze niet de bescherming waarborgen die noodzakelijk is om virussen te doden.

Inmiddels kon een verdachte, een 60-jarige man, gearresteerd worden. Het parket Oost-Vlaanderen heeft de verdachte voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde, die besliste om de man aan te houden.

Zijn kompaan is voortvluchtig en wordt actief opgespoord.

Een minderjarige mocht in het kader van het onderzoek na verhoor beschikken.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen