Persbericht - Sint-Niklaas - Gewapende overval op nachtwinkel

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Voorbije nacht omstreeks 01u15 werd een gewapende overval gepleegd op een nachtwinkel gelegen in Brugsken in Sint-Niklaas.

Twee mannen stapten de winkel binnen; één van hen bedreigde de uitbater met een groot mes en vroeg hem naar geld. Er ontstond een schermutseling waarbij de nachtwinkeluitbater gewond geraakte. De twee verdachten konden rookwaren en een beperkte som geld buit maken. Ze vluchtten weg, samen met een derde persoon die op de uitkijk stond. De feiten werden gefilmd door bewakingscamera’s.

Op basis van deze camerabeelden werden vier personen kort na de feiten opgepakt. Het gaat om twee minderjarigen uit Sint-Niklaas en Antwerpen en om twee jonge mannen van 18 jaar uit Antwerpen.

Eén van deze meerderjarigen kon beschikken. De andere 18-jarige verdachte zal in de loop van de dag worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding.

De minderjarige verdachte uit Sint-Niklaas wordt vandaag op vordering van het parket voorgeleid voor de jeugdrechter in Dendermonde. De minderjarige verdachte uit Antwerpen is, gelet op zijn woonplaats, ter beschikking gesteld van het Antwerpse parket (woonplaatsbevoegdheid).

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten