Persbericht - Sint-Niklaas – Geweld tegen politie en spuwen – verdachte wordt voorgeleid voor onderzoeksrechter

Op donderdag 4 juni 2020 omstreeks 11u20 werd de lokale politie van PZ Sint-Niklaas opgeroepen i.v.m. een dronken vrouw op de parking van een Aldi filiaal ter hoogte van de Pastoor De Meerleerstraat in Sint-Niklaas.

Tijdens de politionele tussenkomst gedroeg de verdachte, een 34-jarige vrouw uit Sint-Niklaas, zich weerspannig. Ze weigerde zich te identificeren en was verbaal agressief naar de politie.

Bij het boeien schopte de verdachte naar een agent. Ook wanneer de verdachte naar de combi begeleid werd, deelde ze nog enkele schoppen uit.

Tijdens de overbrenging en de opsluiting bleef de verdachte zich weerspannig gedragen. In de cel spuwde de verdachte naar een agent.

Op vordering van het parket Oost-Vlaanderen wordt de vrouw op vrijdag 5 juni 2020 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde wegens het spuwen in de richting van de politie (verspreiding van klaarblijkelijk ongevaarlijke stoffen die ernstige gevoelens van vrees voor aanslagen kunnen opwekken), geweld tegen politieleden, weerspannigheid en smaad aan politieleden. Het parket vraagt de aanhouding van de verdachte.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen