Persbericht - Sint-Niklaas - Slagen aan warenhuismedewerker - verdachte wordt voorgeleid

Dinsdagnamiddag 2 juni 2020 omstreeks 16u15 vond een incident plaats in een filiaal van winkelketen Action, gelegen aan het Stationsplein in Sint-Niklaas. Een medewerker van de winkel die ervoor moet zorgen dat de winkelkarren ontsmet worden en er niet teveel mensen tegelijk de winkel betreden, kreeg slagen toegediend van een man die met zijn vrouw en zeven kinderen de winkel was binnengegaan. De winkelmedewerker werd gewond en diende te worden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

De winkelmedewerker moest toezien op het naleven van de COVID-19-maatregelen. Eén van de regels is dat 1 ouder vergezeld van maximum 2 kinderen de winkel kan betreden. In principe zouden de oudste kinderen buiten moeten wachten. Toen de winkelmedewerker opmerkte dat het gezin toch met alle kinderen de winkel was binnengegaan, sprak hij de man daarop aan. Er ontstond een discussie en de man zou meerdere slagen in het aangezicht van de winkelmedewerker gegeven hebben.

De winkelmedewerker, een 19-jarige man uit Sint-Niklaas, werd hierdoor gewond en moest voor verzorging worden overgebracht naar het ziekenhuis in Sint-Niklaas. Hij is voor minstens 14 dagen arbeidsongeschikt.

De verdachte, een 27-jarige man uit Sint-Niklaas, geen onbekende voor politie en gerecht, werd gearresteerd.

Op vordering van het parket Oost-Vlaanderen zal de verdachte worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen