Persbericht - Sint-Niklaas - Spuwer voorgeleid voor onderzoeksrechter en aangehouden

Woensdag 5 augustus 2020 vond rond 13u50 een spuwincident plaats in het Waasland Shopping Center.

Een bewakingsagent merkte op dat een vrouw aan het telefoneren was zonder mondmasker. Wanneer de bewakingsagent haar hierop aansprak, zette ze haar mondmasker op en begon tijdens het telefoneren luid te roepen. De vrouw vertrok daarna in de tegenovergestelde richting dan aangegeven en hoestte hierbij erg luid.

De bewakingsagent sprak de vrouw opnieuw aan. Toen een tweede bewakingsagent bijstand kwam verlenen, bleef de vrouw luid hoesten, nam haar mondmasker af en spuwde in de richting van de bewakingsagenten.

De lokale politie van PZ Sint-Niklaas werd hierop gecontacteerd. In het politielokaal in het shopping center nam de vrouw een pen uit haar handtas waarmee ze zichzelf verwondde en meermaals uithaalde naar de bewakingsagenten. Vervolgens probeerde ze te bijten naar een van hen en sloeg ze hen meerdere malen met de hak van haar schoenen.

De verdachte, een 39-jarige vrouw uit Sint-Niklaas, werd op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. De onderzoeksrechter heeft de vrouw aangehouden.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen