Persbericht - Sint-Niklaas - weerspannigheid en geweld tegen politie - verdachten gedagvaard in snelrecht

Gisterennamiddag omstreeks 15u45 werd een toezichtspatrouille van PZ Sint-Niklaas door enkele burgers aangesproken over het gedrag van enkele skaters op het Stationsplein in Sint-Niklaas.

De patrouille stelde vast dat de skaters geen mondmasker droegen. De politieagenten wezen hen op de wetgeving terzake en vroegen hen om een mondmasker aan te doen.

Eén van hen, een 31-jarige man uit Sint-Niklaas, ging hiermee niet akkoord en gedroeg zich weerspannig t.o.v. de politie. Hij weigerde eveneens zich te identificeren.

Een andere aanwezige, een 16-jarige jongeman uit Sint-Niklaas, filmde de arrestatie. Toen hij gevraagd werd om te stoppen met filmen, weigerde hij dit en gedroeg hij zich erg weerspannig. Ook hij weigerde om een mondmasker te dragen. Wanneer de politie de verdachte wou identificeren, liep hij weg en probeerde hierbij meermaals een agent met zijn skateboard te slaan. Uiteindelijk kon de politie ook deze jongeman arresteren. Hierop kwam de moeder van de verdachte aangelopen en gedroeg zich eveneens weerspannig naar de politie toe.

Een derde verdachte, een 42-jarige man uit Sint-Niklaas, mengde zich in de politietussenkomst. Ook hij gedroeg zich weerspannig en uitte verschillende bedreigingen naar de politie toe. Onderweg naar het verhoor, beschadigde de man het dienstvoertuig. Bij de fouille bleek de man een zakmes bij zich te hebben.

Na verhoor werden de 31-jarige en 42-jarige verdachten door het parket Oost-Vlaanderen gedagvaard in snelrecht.

De 31-jarige verdachte werd gedagvaard voor de zitting van 15 januari 2021 van de politierechtbank in Sint-Niklaas wegens inbreuken op de Covid-maatregelen, met name het niet naleven van de verplichting om een mondmasker te dragen.

De 42-jarige verdachte dient zich op 27 januari 2021 te verantwoorden voor de correctionele rechtbank OVL afdeling Dendermonde wegens verboden wapendracht en smaad aan agenten in functie.

De minderjarige wordt op heden voorgeleid bij de jeugdrechter in Dendermonde voor feiten van gewapende weerspannigheid en een inbreuk op de corona-wetgeving, met name de weigering tot het dragen van een mondmasker.

De vrouw mocht na verhoor beschikken.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen