Persbericht - Stabroek - Zes aanhoudingen bevestigd na vondst 1,4 ton heroïne in Roemenië

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De raadkamer in Antwerpen heeft gisteren de aanhouding bevestigd van vijf Roemenen en een Irakees tussen 30 en 43 jaar. Ze werden vorige week aangehouden in een loods in Stabroek.

Roemeense autoriteiten konden op 1 mei een partij van 1.428 kilogram heroïne onderscheppen in een lading stenen in de haven van Agigea Constanta. De stenen waren bestemd voor een firma in Stabroek. Op 14 mei vertrok een konvooi van zes vrachtwagens richting België. De truckchauffeurs waren niet op de hoogte van de inbeslagname, maar de Roemeense autoriteiten stuurden ons land wel een Europees Onderzoeksbevel (EOB). Op basis van het EOB heeft het parket Antwerpen een eigen gerechtelijk onderzoek gevorderd.

Bij de aankomst op 19 mei in een loods in Stabroek greep de politie in. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen kreeg daarbij bijstand van de speciale eenheden en van PZ Grens en PZ Noord.

In de loods konden de zes mannen opgepakt worden. Ze werden een dag later aangehouden wegens invoer van verdovende middelen in vereniging en deelname aan een criminele organisatie.

Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet door FGP Antwerpen.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten