Persbericht - Tienen - Gerechtelijk onderzoek naar drugshandel

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op maandag 6 februari 2023 reed een patrouille van PZ Getevallei rond aan het zwembad van Tienen. Daarbij merkten ze een wagen op die met draaiende motor bleef staan, achter het stuur zat een vrouw. Een man, gekend bij de politie voor drugsfeiten, stapte richting het voertuig. Wanneer hij de patrouille opmerkte, veranderde hij van koers en ging hij richting het zwembad. De patrouille probeerde om hem staande houden, waarna hij op de vlucht sloeg. Ze konden hem echter snel vatten en boeien. Bij de fouillering van de man kon men een zak met 54 gram cocaïne, een zakje met ketamine en €350 cash aantreffen. Op het startscherm van zijn gsm stond een bericht met een foto van de vrouw in het voertuig. Ook haar voertuig werd gefouilleerd, daarin kon men 1,95 gram cannabis aantreffen.  

Bij de mannelijke verdachte werd een huiszoeking gehouden. Daar trof men samen met de politiehond nog 7 gram cocaïne, 8 gram ketamine, 2 gsm’s, 100 gripzakjes en €8880 cash geld aan.  

De verdachte, een man van 29 jaar oud uit Tienen, verklaarde dat de hoeveelheden drugs bestemd waren voor zijn eigen gebruik. Het vele cash geld zou afkomstig zijn van een erfenis.  

De bestuurster van het voertuig, een vrouw van 24 jaar oud uit Tienen, gaf toe dat ze met de verdachte had afgesproken om ketamine te kopen.  

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor bezit van en handel in verdovende middelen. Bij zijn voorleiding bleef de verdachte de feiten ontkennen. De onderzoeksrechter heeft besloten om de verdachte aan te houden. Vrijdag 10 februari 2023 moet hij verschijnen voor de raadkamer, die verder over zijn aanhouding zal beslissen. Het onderzoek loopt nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter.  

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten