Persbericht - Tienen - Gerechtelijk onderzoek naar opzettelijke slagen en verwondingen

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

In de namiddag van vrijdag 9 september 2022 kreeg een werknemer van Citribel te Tienen te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden. Tijdens dit gesprek sloegen de stoppen van de werknemer door en gaf hij verschillende vuistslagen in het gezicht van zijn ploegbaas en ploegleider, aldus de verklaring van deze laatsten. De slachtoffers probeerden hem te stoppen, maar de verdachte bleef slagen. Uiteindelijk vertrok hij. Tijdens zijn vertrek kwam hij een andere werknemer tegen. Een getuige verklaarde hoe hij plots een harde klap hoorde en deze werknemer op de grond zag liggen. Hij zag hoe de verdachte wegwandelde van het slachtoffer. Het slachtoffer lag bewusteloos op de grond, waarop de getuige meteen de hulpdiensten belde. Het slachtoffer verkeerde in levensgevaar door een bloeding in de hersenen.

De verdachte, een man van 25 jaar oud uit Alken, kon thuis worden gearresteerd. Het parket van Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg en schuldig verzuim. De verdachte werd op zaterdag voorgeleid bij de onderzoekrechter. Tijdens zijn verhoor  minimaliseerde hij de slagen die hij heeft gegeven en verklaarde hij dat hij reageerde op agressie van de anderen.

Na zijn verhoor werd de verdachte in vrijheid gesteld onder voorwaarden. Zo mag de verdachte geen contact hebben met de slachtoffers en mag hij zich niet begeven op het grondgebied van Tienen.

Het slachtoffer is intussen stabiel en buiten levensgevaar. De onderzoeksrechter zal het onderzoek naar de feiten nu verder leiden.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten