Persbericht - Tildonk - Verdachten voor de jeugdrechter

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Deze namiddag, vrijdag 17 januari 2020, verschijnen twee verdachten voor de jeugdrechter op verdenking van vandalisme, beschadigingen, slagen en verwondingen, diefstal met braak en bendevorming in Tildonk (Haacht).

De politie van zone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen lichtte deze nacht een 15-jarige jongen uit Haacht uit zijn bed. Hij werd gearresteerd en ondervraagd over zijn betrokkenheid bij verschillende feiten tijdens de afgelopen maanden in Tildonk.

Hij bekende zijn aandeel bij een vijftal feiten: binnendringen in een tennisclub in oktober 2019, vandalisme in het bibliotheekgebouw in oktober 2019 en een inbraak in een vrachtwagen, vandalisme aan signalisatieborden en vuilnisbakken, het aanbrengen van graffiti op het kerkhof en een vechtpartij aan een café in Tildonk in december 2019. Er vond ook een huiszoeking plaats in zijn woning die nuttige elementen voor het onderzoek opleverde. De 15-jarige moest deze namiddag voor de jeugdrechter verschijnen. Hij moet naar een jeugdinstelling in halfopen regime. De jongen was voor deze feiten niet gekend bij het parket als pleger van misdrijven.

De recherche van PZ BHK onderzoekt of de jongeman ook in aanmerking komt voor het plegen van andere feiten van vandalisme, geweld, diefstal of het ombrengen van dieren in Tildonk tijdens de afgelopen maanden, hetgeen hij momenteel ontkent.

Deze ochtend arresteerde de politie ook een 17-jarige jongen uit Keerbergen op verdenking van zijn betrokkenheid bij de feiten. Ook hij was voorheen niet gekend bij het parket. De jongen bekende ook een klein aandeel bij enkele feiten. Ook hij verschijnt op vordering van het parket deze namiddag bij de jeugdrechter. Deze beslissing is nog niet gekend.

De recherche van PZ Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen werkt ondertussen verder aan het identificeren van de verdachten en onderzoekt hun aandeel in de feiten.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten