Persbericht - Turhout - 46-jarige Litouwer verwezen naar correctionele rechtbank op verdenking van diefstal

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag een 46-jarige Litouwse man verwezen naar de correctionele rechtbank. Hij wordt verdacht van een reeks diefstallen uit auto's.

PZ Brasschaat kon op 27 juni 2022 in samenwerking met PZ Noord een man arresteren, nadat hij aan Lage Kaart had ingebroken in een auto en de middenconsole met gps had gestolen. De wagen waarmee hij reed, stond geseind in een lopend onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen naar een reeks van diefstallen uit voertuigen. De diefstallen gebeurden meestal in voertuigen van het merk BMW. De wagens konden vaak zonder schade geopend worden en het stuur en/of het ingebouwde GPS-systeem werd gestolen.

De 46-jarige verdachte verscheen vrijdag voor de raadkamer in Turnhout, die besliste hem door te verwijzen naar de correctionele rechtbank voor in totaal 12 feiten van diefstal tussen mei en eind juni 2022 in Beringen, Bree, Geel, Mol, Hasselt, Herentals, Turnhout en Brasschaat . Hij verschijnt binnenkort voor de rechtbank.

Dit onderzoek is het resultaat van een mooie samenwerking tussen de lokale politiezones, de federale politie en het Antwerpse parket.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten