Persbericht - Turnhout - Trio gevat na achtervolging

Het parket Antwerpen (afdeling Turnhout) heeft een onderzoeksrechter gevorderd wegens diefstal met braak, vereniging van misdadigers en gewapende weerspannigheid.

Deze ochtend om 8.13 uur ontving PZ Turnhout een hit via het ANPR-netwerk van een BMW met Duitse nummerplaten. Een patrouille wachtte het voertuig op aan het kruispunt van de Steenweg op Mol met de Meibloemstraat in Oud-Turnhout. De BMW onttrok zich aan de controle en reed de Heibloemstraat in. Het resultaat was een achtervolging tegen hoge snelheid. Er is sprake van snelheden tot 150 km/uur. Bij de achtervolging werden verschillende andere weggebruikers en toevallige passanten in gevaar gebracht. In de Kloosterbaan in Arendonk crashte de BMW tegen een tegenligger, een Range Rover. De politie kon de drie inzittenden arresteren. Het gaat om drie mannen van 24, 34 en 35 jaar met de Kosovaarse en Servische nationaliteit. FGP zal het verdere onderzoek voeren.Het parket zal hen voorleiden bij de onderzoeksrechter.

Voor de verkeersinbreuken tijdens de achtervolging wordt een apart onderzoek opgestart bij het politieparket. Het rijbewijs van de bestuurder is onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen