Persbericht - Turnhout - Verdachten van inbraak in Turnhout gevat in Antwerpen

De raadkamer in Turnhout heeft gisteren de aanhouding bevestigd van twee verdachten van een inbraak in Turnhout.

Op 10 oktober werd aan Leiseinde in Turnhout rond 9 uur een inbraak gepleegd. De daders drongen de alleenstaande woning binnen via een raam op de gelijkvloerse verdieping. Het hele huis werd doorzocht en juwelen werden gestolen. Overburen hadden wel een vreemde auto opgemerkt, maar konden niet meer informatie geven.

Politiezone regio Turnhout kon al snel een verdacht voertuig met Duitse nummerplaten ontdekken via de ANPR-camera’s. De federale gerechtelijke politie (FGP) werd verwittigd om verder nazicht te doen naar het voertuig. Al snel werd achterhaald dat het bewuste voertuig meteen na de inbraak naar Antwerpen is gereden en dat de daders daar geprobeerd hebben om de buit te slijten in goudwinkeltjes. Het voertuig werd nog diezelfde dag onderschept en de twee inzittenden werden gearresteerd door PZ Antwerpen.

De snelle doorstroming van de informatie tussen de lokale politiezones en de federale gerechtelijke politie zorgde hier voor het succes.

De twee Servische  verdachten van 20 en 50 jaar werden aangehouden door de onderzoeksrechter in Turnhout. De raadkamer heeft hun aanhouding dinsdag bevestigd.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen