Persbericht - Verkeersongeval met dodelijke afloop in Schaerbeek

Feiten : verkeersongeval met dodelijke afloop

Datum en plaats : 16/03/2018 Liedtsplein te Schaerbeek

Verdachte : 1 chauffeur, man geboren in 1984

Slachtoffer : 1, vrouw geboren in 1932

Omstreeks 10u15 heeft er zich een verkeersongeval voorgedaan op het Liedtsplein te Schaerbeek. Een voetganger, een dame van het jaar 1932, kwam onder de wielen van een vrachtwagen terecht.

De hulpdiensten waren vrijwel onmiddellijk ter plaatse, maar er kon geen hulp meer baten. Het lichaam van het slachtoffer werd afgeschermd voor de omstaanders, in afwachting van de komst van de verkeersdeskundige.

Uit de eerste vaststelling blijkt dat het slachtoffer naar alle waarschijnlijkheid op een zebrapad overstak.

De chauffeur kwam van de Paleisstraat naar het Liedtsplein gereden.

Er was enkele minuten verwarring waar de chauffeur zich bevond, aangezien hij zijn cabine verlaten had, maar vrijwel onmiddellijk was de situatie uitgeklaard. Er is geen sprake van vluchtmisdrijf.

De chauffeur werd verhoord  door de politiediensten. Hij is erg onder de indruk. De man werd onderworpen aan een alcohol en drugtest, deze waren negatief.

Er werd een uitgebreid fotodossier opgemaakt van de plaatsgesteldheid.

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld. Uit de eerste conclusies van de deskundige blijkt dat het ongeval zich mogelijks als volgt heeft voorgedaan:

Wanneer een eerste voetganger van rechts naar links overstak is de chauffeur gestopt. Vermoedelijk volgde de chauffeur deze voetganger tijdens het oversteken met zijn ogen op het moment dat het slachtoffer zichtbaar was voor de chauffeur. Wanneer de chauffeur vervolgens naar rechts keek om zijn weg verder te zetten, bevond het slachtoffer zich vermoedelijk buiten het zicht van de chauffeur in de dode hoek rechts vooraan de vrachtwagen.

We wensen te benadrukken dat dit de voorlopige conclusies zijn van de deskundige.

We hebben nog geen zicht op de snelheid van de chauffeur, de tacograaf van de vrachtwagen moet nog worden uitgelezen.

Wanneer het dossier volledig is, zal een magistraat van het politieparket beslissen wat et verder gevolg is dat gegeven wordt aan dit dossier.

Er zullen verder geen details vrijgegeven worden.

Ine VAN WYMERSCH – Woordvoerder