Persbericht - Vermist en gerresteerd meisje (update)

F, 14 jaar, uit Ukkel  was vermist sinds eind mei 2017. Ze is sinds zaterdag weer op Belgische bodem. Het meisje werd op 10 oktober gearresteerd in Turkije, samen met haar baby. F is enkele dagen geleden in Turkije bevallen.

Voor de baby werden protectionele maatregelen gevorderd bij de jeugdrechter te Brussel. De jeugdrechter heeft beslist dat de baby in het ziekenhuis dient te blijven, totdat er een meer structurele oplossing voorhanden is. De baby is in goede gezondheid.

F  haar gezondheid liet het toe om gisterenavond nog door de politie verhoord te worden. Er kan om evidente redenen niets worden vrijgegeven over de inhoud van haar verhoor, noch of ze al dan niet haar medewerking verleende.

Vandaag, zondag 22 oktober 2017 werd F voorgeleid bij de Brusselse jeugdrechter.

Het parket van Brussel heeft de plaatsing in de gesloten afdeling van de gemeenschapsinstelling gevraagd, aangezien ze  verdacht wordt van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De jeugdrechter te Brussel heeft vandaag beslist F te plaatsen in de gesloten afdeling van de gemeenschapsinstelling.

Er zal vandaag over dit dossier niet verder gecommuniceerd worden.

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder