Persbericht - Vorselaar - Twintiger aangehouden voor dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft zondagavond een 21-jarige verdachte aangehouden voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf zaterdag in Vorselaar.

Op zaterdag 14 december vond een tragisch verkeersongeval plaats in Vorselaar, waarbij een 16-jarige fietser het leven liet. Het was een buurtbewoner die de gruwelijke ontdekking deed en de hulpdiensten verwittigde. Alle hulp was vergeefs. Het slachtoffer woont vlakbij de plaats van het ongeval.

Intussen kon de vermoedelijke aanrijder geïdentificeerd en verhoord worden. Betreft een 21-jarige man uit Grobbendonk. Hij beschikt enkel over een voorlopig rijbewijs en mag dus niet in weekendnachten rijden.
De verdachte legde een positieve drugtest af. Hij verklaart dat hij ook onder invloed van alcohol reed. In zijn verklaring stelt hij dat hij zich wel had gerealiseerd dat hij iets had aangereden, maar dat hij niet wist dat om een fietser ging.

Het parket Antwerpen, afdeling Turnhout, gaf opdracht aan een verkeersdeskundige, de wetsgeneesheer en het labo om de precieze omstandigheden van het ongeval na te gaan en vorderde een gerechtelijk onderzoek.

De  21-jarige verdachte wordt zondagavond door de onderzoeksrechter aangehouden en verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen