Persbericht - Waaslandhaven - 12 uithalers opgepakt en aangehouden

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

In het weekend van 27-28 mei 2023 konden in de Waaslandhaven meerdere ‘uithalers’ door de Scheepvaartpolitie, in samenwerking met verschillende steundiensten van de Federale Politie, gearresteerd worden.

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 mei werden 6 uithalers gearresteerd toen ze werden aangetroffen in een zogenaamde ‘Trojaanse container’(*) op kaai 1742. Het betrof 5 meerderjarige personen en 1 minderjarige, allen met de Nederlandse nationaliteit.

Maandagnamiddag 29 mei werden op kaai 1742 terug 5 uithalers gearresteerd. Deze personen werden gevat toen ze uit een container uitbraken. Deze verdachten hebben ook allen de Nederlandse nationaliteit.

In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 mei kon in de buurt van kaai 1742 terug een uithaler gearresteerd worden, eveneens een Nederlander.

Alle meerderjarige verdachten (11 in totaal) werden op vraag van het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Ze werden allen aangehouden op verdenking van drugshandel, lid te zijn van een criminele organisatie, en het onrechtmatig binnendringen in een havenfaciliteit.

De minderjarige verdachte werd in opdracht van het parket voorgeleid voor de jeugdrechter in Dendermonde. De minderjarige werd door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling.

Wat betreft de meerderjarige verdachten bevestigde de raadkamer in Dendermonde vandaag de aanhouding van de 11 verdachten. Ze blijven allen dus nog minstens 1 maand langer in de cel.

De federale gerechtelijk politie van Antwerpen voert verder onderzoek.

Verdachte handelingen in de haven kunnen steeds gemeld worden op www.onzehavendrugsvrij.be

(*) Trojaanse container: om uithalers ongemerkt op een beveiligde haventerminal binnen te brengen, worden zij opgesloten in een lege container die de haven via gewone weg binnenkomt.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen 

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten