Persbericht - Westerlo - Arrestatie in onderzoek naar valse bommeldingen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

UPDATE:

De onderzoeksrechter heeft in de loop van de namiddag een 39-jarige verdachte uit Westerlo aangehouden in het onderzoek rond bommeldingen in scholen in Westerlo, Aarschot en Diest in mei 2019.

 

Op 8 mei 2019 werd er een anonieme dreigbrief aangetroffen aan het veiligheidscentrum De Marly in de Merodedreef in Westerlo. Die nacht werd er ook een benzineachtige vloeistof uitgegoten aan het gebouw en werd in de buurt een auto in brand gestoken.

De bedreiging in de brief was gericht tegen alle scholen van Westerlo, Aarschot en Diest. Meteen werd beslist om geen enkel risico te nemen en om alle scholen te ontruimen. Alle gebouwen werd uitgebreid gecontroleerd, maar er werd niets verdachts gevonden.

Het parket Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter, de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen voerde het onderzoek.

De vermoedelijke dader werd gefilmd. In samenwerking met het programma Faroek werd eind mei 2019 nog een opsporingsbericht verspreid.

Na doorgedreven speurwerk van FGP Antwerpen en dat in samenwerking met PZ Zuiderkempen werd dinsdagnamiddag een 39-jarige verdachte gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft de dertiger in de loop van de namiddag aangehouden. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer.

 

Het onderzoek wordt volop verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten